Distansjobb är populärt

Bromma IT kan snabbt ge er en lösning som gör att ni kan jobba hemifrån! Vi har ett par alternativ som både är säkra och snabba. Hör av er för ett förutsättningslöst möte så ska ni få ett prisförslag och en lösning som passar er verksamhet.
Ring 08-555 353 20

Distansjobb hemifrån, tåget, stugan eller från var som helst

Många har kunnat jobba på distans sedan länge och framför allt sedan både företag och privatpersoner fick snabbt internet och allra helst fiber. Sedan mobilt 4G kom har även en uppkoppling via mobilen varit ett helt ok alternativ.

De två vanligaste sätten att ansluta sig mot företagets IT-miljö för distansjobb är Microsoft fjärrskrivbord eller en VPN-anslutning för att komma åt delade mappar och filer.

Anslutning till fjärrskrivbord är en teknik som gör att du kan sitta vid en dator och ansluta till en server från vilken plats du vill. Du kan till exempel ansluta till din server från hemdatorn eller läsplatta och ha tillgång till alla dina program, filer och nätverksresurser som om du satt framför datorn på jobbet, det är fjärrskrivbord. Det går bra att ansluta från vilken dator som helst, låna en kompis dator och du har din ”jobbdator” uppkopplad och det ser likadant ut som vanligt. Du kan låta olika program vara igång när du lämnar jobbet och när du kommer hem se din servers skrivbord på din hemdator med samma program igång och fortsätta jobba exakt där du slutade.

Distansjobb via VPN är ett alternativ som är enklare att implementera men det är beroende av just din dator. VPN står för virtuellt privat nätverk och skapar en säker förbindelse mellan din dator och företagets server. Uppkopplingen av VPN sker antingen manuellt med ett par klick eller automatiskt när din dator startar. I denna lösning är all programvara installerad på din dator och inte på servern såsom i fjärrskrivbord. Det här är en lösning som passar bättre om man kör tyngre applikationer där en enskild dator kan ha bättre prestanda och vissa komponenter som inte en server har.

Distansjobb har flera fördelar och kan vara positivt både för arbetstagare och arbetsgivare. Det är flexibelt att när som helst kunna utföra en uppgift utan att behöva åka till kontoret, det spar såklart mycket tid. För många arbetstagare har det blivit attraktivt att få möjligheten till distansjobb. Den andra sidan, arbetsgivaren, kan ibland vara tveksam av olika skäl såsom minskad produktivitet och social isolering men oftast enligt olika undersökningar går produktiviteten upp.

Hör av er för ett förutsättningslöst möte så ska ni få ett prisförslag och en lösning som passar er verksamhet.

En del av vad Bromma IT erbjuder

Oklart?

Så här är det

Bromma IT sköter alltid på bästa sätt IT-supporten åt företag och så långt det går tar vi ett helhetsansvar så att ni kan fokusera på er verksamhet.